Hans Knudsen Instituttet (HKI)

05.10 2018

Ernst Larsen, Driftschef

”Outsourcing af IT giver komplet forudsigelighed – både teknisk og økonomisk”

Hans Knudsen Instituttet (HKI) har indgået en 5-årig outsourcing aftale med M Data.


Aftalen er baseret på en fast pris og dækker alt fra:

 

  •  Server hosting
  •  Netværksløsning
  •  Print-løsning
  •  Hardware
  •  Info board løsning
  •  Ongoing IT-assistance.

 

Hans Knudsen Instituttet (HKI) på Nørrebro hjælper og støtter mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet, med at skabe et aktivt og meningsfyldt liv gennem arbejde og uddannelse. HKI har 85 medarbejdere fordelt på kontorer på Nørrebro samt i Taastrup, Søborg og Hillerød.
HKI har en deltidsansat IT-ansvarlig – som samarbejder med M Data i forhold til den daglige IT-drift. Kombinationen af en outsourcing aftale og en intern IT-medarbejder, der kan håndtere mange af de daglige IT-opgaver og bruger-spørgsmål, har vist sig at være optimal for HKI.”At være på forkant med IT i dag kræver enormt mange forskellige kompetencer, og det kræver, at man hele tiden følger med og uddanner sig. Hos M Data har vi adgang til eksperter på forskellige områder. Det vil være helt umuligt at få alle de kompetencer i én person, så for os er outsourcing eneste reelle mulighed ”, fortæller driftschef hos HKI, Ernst Larsen.
Tilgængelighed og oppetid er nøgleord for HKI, hvor 85 medarbejdere skal kunne logge på hver morgen, og det hele bare skal køre. Spørgsmålene kan være meget forskelligartede, og opgaverne kan være store som små – fra bestilling af en Ipad til at forholde sig de helt overordnede planer for netværk og servermiljø. ”At forholde sig til så mange typer af IT-opgaver kræver en masse tid og administration, hvis det skal gøres in-house. Det mærker vi ikke noget til, når vi har en outsourcing aftale. Vi ringer bare og bliver mødt af en venlig stemme, der kan tale vores sprog – og så skal vi ikke tænke mere over det, hverken i forhold til det praktiske eller i forhold til økonomi, og vi kan koncentrere os om det, vi er bedst til – nemlig at få folk tilbage på arbejdsmarkedet”, fortæller Ernst Larsen.
IT-sikkerhed er også et afgørende parameter for HKI. Dels arbejdes der med persondata – dels ville et nedbrud kunne få meget store konsekvenser for mange mennesker. Derfor er sikkerhed omkring server, netværk, printløsning mm af meget høj prioritet – også når det gælder remote opkobling. Således er der opsat en proces, hvor medarbejderen får tilsendt en kode for at få adgang til HKI’s servere udefra, så der er lukket for uvedkommende.
Vi kunne ikke drømme om at hjemtage serverdriften og hele IT sikkerhedsopgaven. Vi har en server hosting aftale, og vi har været ude at se forholdene i server-centret. Der er nogle sikkerhedsforhold, der er helt fantastiske. Vi ville ikke sove trygt om natten, hvis vi selv skulle stå for den del. Samtidig slipper for vi ubehagelige overraskelser i forhold til uforudsete udgifter i forbindelse med nedbrud eller investeringer i netværk og servermiljø. Det er med i vores driftsaftale med M Data. Derfor kan vi fuldstændig budgettere vores IT. Det giver ro i maven”, slutter Ernst Larsen.